Dart Agenda

28-09 SuperCup Snipke

29-09 Opwermtoernooi X-Sport

Rubrieken

Op deze pagina zult u de rubrieken terug vinden op volgorde van datum van uitbrengen.

Speler in de schijnwerper: Rob Hermsen - D'n Bel 1!

Het nieuwe seizoen is begonnen en we eindigden vorig seizoen met Robert aan het woord. Die droeg het stokje over aan Rob Hermsen van d’n Bel 1.

Rob zijn hobby voor het darten begon toen hij een jaar of 10 was. Boven op zolder waar hij een matras gebruikte als oche. Daarna ging hij bijna dagelijks naar een vriend toe, wiens vader een softtipkast had aangeschafd voor hun. Als jonge snotneuzen deden ze mee aan de plaatselijke softtiptoernooien en kwamen ze aardig ver. Pas later raakte Rob bevriend met steeltipdarters en heeft hij definitief de overstap gemaakt. In seizoen 2011-2012 is hij begonnen als reserve bij de Ambiani 6.

Rob heeft als mooie herinnering maar ook ervaring dat hij een aantal ranking toernooien had gespeeld en zodoende zich plaatste voor de finaledag bij de Zaak in Geldrop. Hier mocht hij het toen opnemen tegen verschillende bekende namen zoals de 3 meeste bekende Belgen; Dimitri van den Bergh, Kim en Ronny Huybregts. Daarnaast heeft ook genoten van de eigen kampioenschappen met de Ambiani 6.

Qua favoriete darter kan hij Dirk van Duijvenbode erg waarderen. Van opkomst tot zijn instelling op het podium staan hem erg aan en dan ook niet te vergeten zijn interviews; een mix van eerlijkheid en dollen.
Robert van der Heijden is degene die hij als beste darter ziet waar hij zelf mee heeft gegooid in zijn tijd bij de Ambiani 6. Robert is volgens hem vaak in staat om de juiste dingen te doen op de belangrijke momenten. Hij heeft veel van hem geleerd om zelf een betere speler te worden.
Qua tegenstander in de competitie heeft hij niet echt een specifieke voorkeur. Het is wel fijn als de andere persoon lekker door gooit. Als iemand in een lager tempo gooit dan is dan is dat wel even wennen en jezelf op instellen.
Qua buitenste ring zoekt Rob graag de dubbel 20 of 16 op en hoogste persoonlijke uitworp staat op 160. Naast het darten houdt Rob zich graag bezig met voetbal en series kijken of leuke dingen ondernemen met vrienden.

Op de doorgeefvraag van Robert gaat het de goede kant op. Switchen van rechts naar links gooien is niet eenvoudig. Het vereist wel wat training en daar moet je ook tijd voor hebben! Het niveau benaderen wil al lukken echter hier constanter in worden betekent meer tijd in investeren.
Op de vraag wie de volgende is in dit rubriekje wordt dit Kees Huijbrechts van ’t Snipke 2. Zoals we gewend zijn van Kees vertelt hij graag een mopje. Doe je dit bij elke wedstrijd of traditioneel tegen D’n Bel 1 en teamcaptainvergaderingen?

Speler in de schijnwerper: Robert van der Heijden- Madhouse!

De schijnwerper is weer gericht en dit keer op Robert van der Heijden spelend voor team Madhouse. Aangedragen door Bram van de Enden die de vorige keer de eerste schijnwerper op zich gericht kreeg.

Robert staat naast het darten ook nog om een andere reden bekend. Hij wordt binnen het team ‘the dancer’ genoemd aangezien Robert al snel zijn dansvoeten laat spreken al komt er lekkere muziek op. Zelfs ook al een keer gebeurd terwijl hij aan het tellen was.

Robert zijn dart oorsprong is begonnen op school verbazend genoeg. Op het Rythoviuscollege had je een kelder, een ruimte waar de regels niet zo nauwlettend werden nageleefd. Een leeftijdsgenoot hing daar een dartbord op en toen gingen ze in de pauzes darten in plaats van kaarten. Je begint je bijna af te vragen of hij naast het darten ook nog iets op school heeft geleerd.
Ergens in de jaren ’90 van de vorige eeuw heeft Robert zijn weg gevonden naar wat toen nog niet de BCDC heette. Robert heeft onder andere bij het Gildenhuis in Eersel gespeeld en ’t Nekkermenneke in Bladel. Tevens ook bij d’n Aonloop, misschien kennen jullie de zwart roze blousejes nog!

Het meeste indruk qua darten en wat is bijgebleven is dat Robert in 2004 9 dagen naar Lakeside is geweest. Toen de BDO nog fameuzer was dan de PDC. Dat jaar werd de oude dartheld Andy Fordham wereldkampioen en kwam Robert nog achter een ander talent van de beste man. Namelijk dat hij heel snel 4 flessen bier achter over kunnen gooien.

Als favoriete speler waar hij zelf mee heeft gegooid is dat Alexander Merkx. Inmiddels is Alexander naam aan het maken en heeft hij al wat internationale successen behaald en is geplaatst voor het komende BDO WK op Lakeside! Normaliter zou dit al in januari plaats gevonden hebben echter de organisatie heeft dit nu en voor de komende jaren verplaatst naar december.

Robert gooit zelf graag tegen Bart Fabrie van X-Sportteam 2. Dit aangezien hij een speler is die goed spel heeft en altijd eigenlijk wil het beste in Robert naar boven brengt. Zelf gooit Robert graag op dubbel 16 en heeft inmiddels al 2 x de big fish 170 uitgegooid tijdens competitiewedstrijden van de KDO.

Op de vraag van Bram over wat het beste is wat Robert heeft mee gemaakt dit seizoen is dat hij de beste single ooit heeft gegooid; Een 13 dartleg en 2 x een leg uit in 17 darts. Dit zorgde voor een gemiddelde van 96 over 3 legs!

Naast het darten is hij vooral bezig met zijn huis te verbouwen en om lekker de motor te pakken als het weer wat beter wordt.

Who’s next? Robert zet graag de schijnwerper op Rob Hermsen van D’n Bel 1. Hij wil graag weten of Rob gelooft dat hij met zijn linkshandige worp op hetzelfde niveau kan komen als wat hij voorheen met rechts deed?

Speler in de schijnwerper: Bram van de Enden - D'n Bel 2!

We zijn blij dat we weer een vol seizoen draaien en naast gezellig dartpijltjes te gooien en drankjes te nuttigen leek het ons goed om wat meer van elkaar te leren kennen.
Vandaar dat we starten met de rubriek ‘speler in de schijnwerper’ en we starten dit keer met Bram van de Enden van team D’n Bel 2! (De rubriek zal 1 x per speelkwart uit komen.)

Bram van de Enden ook wel Endy genoemd binnen het team, de Bladelse Bully Boy!

Samen met Mark ‘The Beast’ Hendriks zijn oude achterbuurjongen volgden ze samen het darten op TV en zo begonnen ze ook samen te oefenen met de gedachten dat zij natuurlijk ook zo goed wilden worden.

Dat zorgden ervoor dat ze samen zijn begonnen bij dartclub de Flight destijds gevestigd in de oude sporthal ’t Spant er in Bladel. Destijds 14 en dan kun je nog niet aan onze competitie deelnemen. Dat gebeurde uiteraard wel toen hij 16 werd. Tot die tijd hield de Flight een interne competitie en deed Bram een prestatie om trots op te zijn, namelijk dat hij samen met Mark het jeugd dartrecord hebben verbroken en hebben ze 12 uur achter elkaar gedart!

Het zal je niet verbazen dat Michael Smith een favoriet van hem is. In zijn eigen woorden is de vergelijking er op looks en ietsie minder op talent. Zijn eigen teamgenoten zijn de beste spelers waar hij ooit mee samen heeft gegooid. Hij gooit graag tegen de spelers in vorm om zo hier aan op te trekken wat vaak resulteert in een mooie pot! Zijn grootste angstgegner is hij zelf. Enorm balen en mopperen op zichzelf hoort erbij als hij een slechte pot op de mat legt, maar niet te lang he. We zijn voor de lol bezig en zet hij zichzelf vaak snel over heen.

Prestaties!?
De favoriete dubbel op het bord voor Bram zijn de dubbel 20 en 18 en zijn hoogste uitworp was 157 in de dartdrive! Daarnaast de vraag waar team D’n Bel 2 gaat eindigen dit seizoen; zijn voorspelling is de 3e plek.
Naast het darten gaat hij graag het blauw wit van FC Eindhoven aanmoedigen.

Next?
Tot slot heb je als speler de ‘macht’ om de volgende speler deelnemend aan de competitie van een ander team te nomineren en een extra vraag te stellen of wat je graag van die persoon wilt weten.
Hij wil graag van Robert van der Heijden van team Madhouse weten wat het mooiste van dit seizoen is wat je hebt mee gemaakt?